Разследват полицая блъснал пешеходка със служебен “Ровър”

Образувано е досъдебно производство и е назначена дисциплинарна проверка на инцидента, при който служител на полицията блъсна жена на пешеходна пътека, обяви  директорът на ОД на МВР комисар Кирил Хаджихристев.

Дисциплинарната проверка ще изясни дали служителят, който е водач на служебно куче, е извършил нарушение по закона на МВР.

Самото досъдебно производство ще изясни обстоятелствата около инцидента, както и причините за него, ще се извършат и необходимите експертизи и разпити на свидетели.

Полицаят не е отстранен от работа, но има забрана да шофира служебни автомобили.

Срокът на разследването е два месеца, като при необходимост може да се удължи с още 4 месеца.

При инцидента пострада 36 годишна смолянчанка, която беше блъсната около 17 часа на 29 ноември  от специален джип, управляван от 29 годишния Н.М. Жената пресичала  пътното платно на ул.”Първи май” в Смолян, а в следствие на удара е със счупен крак. Шофьорът на служебния джип до преди 3 години работел в Гранична полиция, а след това се прехвърлил в Областната дирекция на полицията. За общо 7-те му години стаж не е имал никакви наказания, а комисар Хаджихристев го определи като много отговорен и дисциплиниран служител. Като водач на следово куче полицаят имал и множество награди на зонални и национални прегледи. В деня на произшествието се връщал от базата, в която се отглеждат специалните кучета.

Според шефа на Областната дирекция инцидентът е станал на място без добра видимост и в късната час на деня, когато било почти сумрачно.

Хаджихристев е посочил пред новия кмет Николай Мелемов най-опасните места, на които трябва да се постави допълнително осветление и сигнализация с жълти мигащи светлини. Сред най-рисковите пешеходни пътеки в Смолян е тази до спирката на Регионалната дирекция на горите и най-дългата пътека край планетариума в центъра на града.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини