Днес Русия решава

Парламентарните избори в Русия започнаха, предаде ИТАР-ТАСС.

Точно в полунощ московско време (22 ч. българско време) отвориха избирателните секции в Далечния изток - в Магаданска и Сахалинска област, на Камчатка и Чукотка и в редица райони в Якутия.

Последните секции ще затворят днес в 21 ч. московско време (19 ч. българско време) в балтийския анклав Калининградска област.

Около 110 милиона руски гласоподаватели са приканени да изберат в неделя новия състав на 450-местната долна камара на парламента - Държавната дума.

Посолството на Русия в България организира възможности за гласуване за гражданите на Русия, които пребивават в България, в изборите за депутати в Държавната Дума на Федералното Събрание на Руската Федерация, съобщиха от посолството.

От 08.00 до 20.00 часа днес на територията на България ще бъдат отворени избирателни участъци в София – в клуба на Посолството на Русия (бул. „Драган Цанков” 28, тел. 02/963-40-21, 02/963-09-14), във Варна – в Генералното консулство на Русия (ул. „Македония” 53, тел. 052/60-27-21 и 052/61-14-65) и Русе – в Генералното консулство на Русия (ул. „Ниш” 1, тел. 082/82-22-52 и 082/82-22-50), а от 10.00 до 17.00 часа ще бъде проведено изнесено гласуване в Бургас в офиса на Почетния консул на Русия (ул. „Цар Симеон I” 111).

Избирателите, които не могат по уважителни причини да се явят в помещенията за гласуване в София, Варна и Русе, могат да се обадят на посочените телефони и да заявят повикване на членове от Районната избирателна комисия за да проведат гласуването в дома си. Такива заявления се приемат от 7 ноември до 14.00 на 4 декември т.г.

Очаква се изборите да бъдат спечелени от управляващата партия "Единна Русия" на премиера Владимир Путин.

Според агенция Блумбърг на парламентарните избори днес руснаците може да предизвикат на министър- председателя Владимир Путин първи изборни затруднения.

"Това се случва в момент, в който недоволството се разпростира върху неспособността на правителството да обуздае корупцията и да даде тласък на покачването на заплатите.

Защитниците на партията на Путин могат и да намалеят от едни национални избори да следващите.

Подкрепата за „Единна Русия” се руши, тъй като правителството не успя да повиши заплатите за руския народ, а провалът да бъде изкоренена корупцията може да отблесне гласоподавателите", допълва Блумбърг.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини