Червен депутат иска от правителството около 10.5млн.лв. за Смолянско

Допълнителни средства в размер на 10,480 млн.лв. за област Смолян трябва да бъдат включени в бюджета за следващата година според смолянския депутат от БСП Димчо Михалевски.

Той обясни, че вече е направил предложението между първо и второ четене на законопроекта на бюджета за2012г., което е депозирано и пред председателя на Народното събрание Цецка Цачева и шефа на бюджетната комисия Менда Стоянова. Парите са за довършването на инфраструктурни проекти в десетте общини на областта, които са от значение за хората.

Михалевски предлага на община Смолян да се отпуснат 900 000лв. повече  за рехабилитация на улица „Снежанка“ в града, чиято настилка е разрушена след изпълнението на проекта за воден цикъл.

Най-много - 2,7 млн.лв. е искането на червения депутат за община Девин. Парите са необходими за реконструкция и модернизация на топлопровода за минерална вода от село Беден до Девин, за която има проект от 2008г.

1 880 000 лв. пък са нужни за ремонт и разширение на подхода за пътя от Златоград към граничния пункт за Гърция на връх Костадин.

 Допълнителни  2 млн. лв. трябва да се отпуснат според Михалевски на община Мадан, където трябва да се  довърши рехабилитацията на трасето между селата Букова поляна-Буково и Галище .

Още 1 млн.лв. за са били поискани за реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа в село Оряховец, община Баните.

За община Чепеларе са нужни 500 000лв., които да се вложат в реконструкцията на улици и благоустрояване на обществени места в града.

За община Неделино депутатът и бивш зам.-министър в строителното ведомство е предложил държавна субсидия от 450 000лв. с които ще се  реконструира вътрешната водопроводна мрежа и резервоар в града, за да се реши проблема с безводието.

Отново за водопроводна мрежа са поискани и 350 хил-лв. за селата Буйново и Ягодина в община Борино. Около 700 хил.лв. пък са парите нужни , за да се подменят водопроводите в Рудозем и трите села Елховец, Пловдивци и Чепинци

За община Доспат, депутатът настоява за 800 000 лв. за рехабилитация на общинските пътища към селата Барутин, Бръщен и Црънча.

Михалевски не скри, че най-вероятно мнозинството от ГЕРБ няма да се съобрази с предложението му, но като народен представител от област Смолян е длъжен пред избирателите да постави исканията си. Според него бюджетът за догодина е изключително рестриктивен спрямо общините в България. Освен това, на фона на говоренето за децентрализация, местните власти се товарят с нови отговорности и плащания без обезпечение, което трупа просрочия и дефицити.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини