Оперативен щаб към областната управа ще координира старта на Европейската купа в Пампорово

Временен щаб, с участието на всички държавни институции, ще бъде създаден към Областна управа в Смолян, за Европейската купа за мъже, която ще се проведе през февруари 2012г. в Пампорово.

Щабът ще ръководи организацията и ще гарантира нормално протичане на спортното мероприятие и ще се събира периодично, за да  решава евентуални проблеми по организацията.

Това стана ясно днес след среща в Пампорово с организаторите на старта от Европейската купа за мъже, която се ръководи от комисар Милчо Енев.

         Той е директор на Главна дирекция “Охранителна полиция” – МВР - ръководител на специално учредения щаб в МВР за провеждането на предстоящите стартове от Световната и Европейската купа по ски в Банско и в КК Пампорово.

На работната среща участваха и заместник-областният управител на област Смолян Чавдар Фурлански, заместник-кметът на община Смолян  Георги Даскалов, представители на “Пампорово”АД, както и директорът на ОДМВР – Смолян комисар Кирил Хаджихристев, зам.-началникът на ОУ “ПБЗН” гл. инспектор Цветан Стоилков, директорът на Областно пътно управление инж. Александър Ханна.

Освен организацията и провеждането на престижното спортно състезание, се обсъдиха и проблеми по пътната инфраструктура, както и  осигуряване на достатъчно паркоместа. организация на движението на МПС. Обсъдени са били и мерките за  въвеждане на временни ограничения на пътното движение по време на самото състезание.

Акцент в разискванията е бил и общественият ред и сигурност в курорта, и по пистите по време на състезанието, както и пожарната безопасност, медицинската помощ  и екипи на Планинска спасителна служба в курорта

 Поставени са били и въпроси, свързани с възможностите за гражданите да наблюдават спортното мероприятие, изготвен е план-схема и информационни табла за провеждане на състезанието за информиране на гражданите.  

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини