Опозицията в парламента пита за убийството на Мирослава

Вътрешната комисия в парламента да осъществи контрол върху действията на кабинета заради самоубийството на единия от заподозрените за смъртта на Мирослава от Перник, настоя лидерът на ДСБ Иван Костов. По думите му с този случай най-голямата гордост на правителството, че се е справило с отвличанията, е накърнена. Михаил Миков от левицата пък поиска да се създаде временна комисия по казуса.

„Да отговори какво е било процесуалното състояние на самоубилото се лице. Той бил ли е обвиняем и следствен или е бил защитен свидетел така, както се появи в медиите? Ако е бил обвиняем или следствен, кой и защо е нарушил конвойните правила, а ако е бил защитен свидетел, има ли акт на прокуратурата? Ние трябва да сме наясно дали действията по отношение на това лице са съобразно законите и правилата на страната. Второ - защо не е отнето оръжието му при началото на следствените действия? Защо първото нещо, което прави обиска, не е изземването на оръжието? След това - с какво оръжие се е самоубил? Комисията трябва да отговори на тези въпроси", настоя Иван Костов.

Михаил Миков пък каза, че „има и редица други въпроси, които в публичното пространство придобиват изкривена и заблуждаваща обществото посока". И ги изброи: „Обсъждане на въпроса за вменяемостта на лице, което никой не знае какво е, противоречиви изказвания на служители от МВР, които са част от създалата се ситуация на недоверие в способността на институциите да действат в съответствие със закона".

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини