Горя ромска махала в София

згоря част от ромската махала в квартал “Разсадника“ в столицата. При пожарът, пламнал малко след 22 часа снощи, няма пострадали.

Изпепелени са няколко от ромските бараки, направени предимно от талашит и дървени материали. Пламъците най-вероятно са тръгнали от забравена печка или късо съединение, съобщи бТВ. Седем пожарникарски коли са гасили пожара в рамската махала "Татарли" . 

Инцидентът остави будни почти през цялата нощ обитателите на всички съседни улици. Ромите недоволстваха, че пожарната се е забавила и не си върши съвестно работата. Групи от жители на квартала даже скочили на покрива и грабнали пожарникарски маркуч, за да гасят огъня.

Според пожарникарите обаче ситуацията е била коренно различна - в уплахата си ромите създали истинска паника и пречели на работата на огнеборците, които се наложило да въвеждат ред, вместо да гасят огъня.

По-късно МВР предостави хронограма на реакцията на екипите на противопожарна безопасност специално за агенция „Фокус”. Сигналът за инцидент е постъпил в 21.53 часа на телефон 112. В 21.55 часа сигналът е подаден на Столичната пожарна. В 21.58 първият противопожарен автомобил започва да гаси.

Заради инцидента булевард "Константин Величков" беше затворен за движение за няколко часа.

Само преди няколко дни при пожар в столицата загина ромско сейство.
Жена на 25 години и двете й момченца – на 5 години и на 4 месеца, загинаха при пожар в центъра - на метри от Женския пазар.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини