Трима МВР-шефове ще обясняват в парламента за Мирослава

Главният секретар на МВР Калин Георгиев и директорите на ГДБОП Станимир Флоров и на Областната дирекция на МВР в Перник комисар Валентин Димитров ще бъдат изслушани през идната седмица в парламента по случая "Мирослава". Това съобщи председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Анастас Анастасов, цитиран от БТА.

Изслушването е по искане на осем народни представители за проверка по случая с 36-годишния Стойчо Стоев-Чочо, един от похитителите на убитата Мирослава от Перник, който се застреля в дома си на 12 януари, докато е бил на оглед с полицаи.

Съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов заяви, че до този момент ръководството на вътрешната комисия в парламента не е направило необходимото да бъде проверен този случай. "Ако сега си затворим очите пред немарливо и незаконно поведение на служителите на МВР, утре ще го направят отново", каза Костов. Той предложи, ако на цялата комисия не й се занимава с този случай, да се създаде подкомисия, която да работи по него и да излезе с позиция.

Междувременно стана ясно, че посоченият от самоубилия се Чочо като пряк извършител на убийството на Мирослава - Марио Любенов-Заека, е призован на открито съдебно заседание в Пернишкия окръжен съд, съобщи БТА, като се позова на съдия Бисер Петров. Заседанието ще е в 10.30 часа в петък.

Любенов е призован заради постъпило искане от столичната психиатрична болница "Св. Наум" за продължаване на времето за изследване заради съмнение за шизофрения. Заека е подсъдим за създаване на лаборатория за фалшиви пари в дома му, разбита миналата година. Той е бил настанен в болницата принудително с решение на съда.

В Пернишкия окръжен съд все още няма постъпило искане, свързано с разследването на убийството на Мирослава, уточни председателят на съда Елена Николова.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини