Дървена ваканция в Строителната гимназия в Смолян-децата зъзнели

Заради рекордните студове в страната, на 30 и 31 януари сътрудници на Регионална здравна инспекция - Смолян извършиха проверка на температурите в 11 училища и 1 ученическо общежитие в градовете Смолян, Златоград и Девин.

Директорите на училищата в Смолян се стараят да осигурят нормални условия за провеждане на учебния процес на своите възпитаници.

Най-ниските температури – около 13 градуса, са засечени в класните стаи на ПГ по строителство в Смолян, съобщиха от здравната инспекция.

Учебните занятия са спрени, а в издаденото предписание се изисква постигане на нормални температури на въздуха, за да се възобнови учебният процес.

за спиране на учебния процес до постигане на температурните норми в класните стаи.

Учениците от ОУ ”Васил Левски” и СОУ ”Антим I” в Златоград учат при температури между 160 C  и 180 C  в класните стаи.

Измерените  температури във II ОУ” Проф. Д-р Асен Златаров”, IV ОУ ”Стою Шишков”, ПМГ”Васил Левски”, ПГ по техника и технологии, ПГ по туризъм и Ученическо общежитие „Васил Димитров” в кв. Райково, също не е много топло, но температурите там са в рамките на допустимите норми ( 150 C  – 180 C ).

Най - топло е на децата в Девин -  трите проверени девински училища –

 ПГЕ ”А. С. Попов”, ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий” и СОУ ”Христо Ботев” са измерени температури между  18,50C  и 22 0C  и са създадени условия за воденето на нормален учебен процес.

Училищата разполагат с достатъчно количество гориво и парните инсталации работят с пълна мощност, допълват от РЗИ в Смолян.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини