Прокуратурата погна Кристиан Вулф

Прокуратурата в град Хановер започна разследване на бившия германски президент Кристиан Вулф, който подаде оставка в петък.

След като неговият имунитет от съдебно преследване е свален, автоматично започва разследването, заяви представителят на превоохранителните органи Ханс-Юрген Лендекел.

За по-нататъшните стъпки по това дело ние поначало няма да говорим нищо, допълни той. По-рано представител на Бундестага съобщи, че в резултат на оставката на Вулф въпросът за свалянето на неговия имунитет е отпаднал от само себе си. Държавният глава притежава такъв само, докато заема този пост, уточни той.

Кристиан Вулф подаде оставка след серия скандали, свързани с тесните му контакти с богати бизнесмени, докато е бил премиер на провинция Долна Саксония. Беше установено, че негови състоятелни приятели са му отпуснали кредит за 500 хиляди евро при изгодни условия за покупката на къща, че е прекарвал отпуските си в частни вили, че е правил реклами на частна фирма.

Тези действия на Кристиан Вулф поставиха на дневен ред въпросите за сблъсъка на интереси и дали той не се е влияел при взимането на решения. Именно на тях трябва да отговори прокуратурата на Хановер – столица на Долна Саксония.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини