Дъмпела е наръгал Багата, обяви МВР

За инцидента преди няколко дни, при който пострада Благой Иванов-Багата, вътрешният министър Цветан Цветанов изрази благодарност за бързите действия на полицията и разкриването на извършителя.

„Дъмпела е човекът, който е посегнал с ножа към Багата. Той е задържан за 24 часа, а току-що излезе прокурорско разпореждане за 72 часа", съобщи Цветанов. Той каза, че компанията на Дъмпела била от 8-9 души и че все още се издирват.
Министърът е категоричен, че всичко направено към момента и свидетелските показания сочат Дъмпела за извършител.

Двете компании са влезли по-различно време в заведението и са били там в ранните сутрешни часове. Възникнал е инцидент, който е причинил тези последици.
„Под въздействието на алкохола тези хора искат да докажат кой е по велик", коментира Цветанов.

Той каза относно заведението „Домби", че е назначена проверка.

Вътрешният министър съобщи още, че ножът към момента не е открит. Той подчерта, че разследването е още в начален етап и че не може в момента на задържането на едно лице всички доказателства да са събрани.
Има редица допълнителни мероприятия, правят се огледи, събират се веществени доказателства, които могат да бъдат съотносими към деянието, добави Цветанов.

Той каза още, че трябва да бъдат разпитани всички от групата на Дъмпела и да се прецени тежестта за всеки един с какво е допринесъл. Издирвателните действия продължават.

Вътрешният министър съобщи още, че се работи по случая с взрива във Варна, но отказа да съобщи подробности.

Помолен да коментира информациите, че има ръст на организираната престъпност и да каже дали няма затъмнение Цветан Цветанов отрече категорично да има затъмнение и заяви, че тежката организирана престъпност е намаляла в последните три години.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини