Жената на умиращ артист се обеси от мъка

Ирина увиснала на примката, след като разбрала, че мъжът й, който беше поразен от инсулт, ще умре до сутринта. За драмата предават всички руски медии, екип на kp.ru е пристигнал заедно с медиците от спешна помощ на мястото на трагедията. Тялото е намерено на мансардния етаж. Преди да метне шнура от удължителя на шията си и да ритне табуретката, Ирина целунала портрета на мъжа си на стената, по който има останали следи, и написала бележка: "Не мога да живея без Саша. Обичам Саша и ще бъда с него". Полицаите са намерили до трупа й гребенче, а съдебно медицински експерт е коментирал, че самоубийците обикновено се сресват преди смъртта си. Вярното куче Оден облизвало лицето на стопанката си и едва го отвели в съседната стая, пише "Стандарт Нюз".

До сутринта нямаше съобщения дали е починал и известният от стотици филми и театрални постановки 73-годишен Александър Пороховщиков. Народният артист на Русия беше приет с гангрена на крака вследствие на диабет в клиника "Сеченов", където на 6 март получи инсулт. Лекари и полицаи криеха от него смъртта на Ирина.

Връзката между Ирина и Александър е една от коментираните от клюкарите в Русия. Красавец, прочут женкар и ерген, на 42 г. Прохоровщиков е звезда в Театъра на Таганка, където, в ателието за театрални костюми, идва на стаж 13-годишната Ирина. Тогава започва бурния им роман, който продължи повече от 30 г. Трагичният финал на голямата им любов дойде след разправии за наследство с роднини.

Прадядото на Пороховщиков е богат дворянин, строител, архитект и меценат, дарявал огромни пари за строителството на храма "Христос Спасител". Дядо му, също Александър, е прочут оръжеен изобретатели авиоконструктор. По време на сталинския терор го натопяват с донос и е разстрелян. По прадядова линия Пороховщиков получава в наследство старинния дом в Москва, където снощи се обеси младата му съпруга. Но за безценния имот претендират и други от фамилията. Разприте докараха актьора до инсулт.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини