Разбиха нелегална фабрика, бълваща по 2 млн. цигари дневно

Фабрика за нелегално производство на цигари е разкрита във вълчидолското село Добротич, Варненско.

Вътрешният министър Цветан Цветанов, който заедно с главен комисар Станимир Флоров посетиха селото, където дадоха брифинг за операцията съобщи, че са задържани 11 души, като двама от тях остават с мярка за неотклонение „задържане под стража" за 72 часа.

По операцията са работили ГДБОП и ДАНС, по оперативна информация за инсталиране на мощности за производство на фалшиви цигари.

По думите на Цветанов 250 мастербокса цигари са били задържани в разбитата фабрика. Той добави, че вчера, когато е била реализирана специализираната полицейска операция, в микробус със софийска регистрация са били установени количества, в размер на 20 мастербокса.

Фабриката за производство на нелегални цигари без бандерол имала капацитет да произвежда по 200 мастербокса цигари на денонощие.

В момента се изясняват и възможните пазари, където са се разпространявали цигарите. Не е изключено те да са били предназначени за вътрешния пазар.

Фабриката тепърва е започвала да развива дейност. Работещите в нея са били от други градове и са работили в други фабрики за цигари. Те не са от местното население.

„Нелегалната работилница" се е помещавала в бивша свинеферма, поради което е било много трудно разследването, тъй като по нищо не личало, че вътре се развива такава дейност. Цветанов коментира още, че тази фабрика е почти идентична с разбитата в Асеновград за производство на цигари.

Той каза, че е изключително доволен от работата на службите по операцията и допълни, че акциите за разбиване на такива нелегални фабрики и цехове ще продължават.

"Това, което е важно за нас, за правоохранителната система и за Прокуратурата, е да неутрализираме производителите на незаконни цигари, които ощетяват държавата и замърсяват бизнес-климата на всички, които си плащат данъците"  изтъкна вътрешният министър, цитиран от Фокус.

Според Цветанов щетите, които биха могли да нанесат нелегалните производители във финансово изражение възлизат на 250 000 лева.

Задържаните цигари ще бъдат унищожени.

Вътрешният министър уточни, че за две години са разбити поне четири фабрики за производство на нелегални цигари.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини