Новини 31 07 2024

  • 00:00, 31 юли 2024 г.
  • 5923
  • 0
  • 2
Минерални бани, Клокотница и части от Хасково останаха без вода заради авария
Община Минерални бани, село Клокотница и части от Хасково останаха без вода заради голяма ВиК авария на помпена станция Ябълково. Два екипа работеха по отстраняване на проблема през целия ден. Заради друга повреда в три хасковски квартала чешмите също бяха пресъхнали.



Двама задържани за трафик на марихуана поискаха свобода от Окръжен съд - Хасково
Двама задържани за трафик на големи количества марихуана поискаха от Хасковския окръжен съд да излязат от ареста. Молбите им обаче не бяха уважени.



Пожар пламна на Неделния пазар в Димитровград
Пожар на Неделния пазар в Димитровград изправи на крак огнеборците от Районната служба. Изгорели са купчина отпадъци в близост до крайните маси на тържището. Няма пострадали хора. Причината за инцидента все още се изяснява.



ВиК-Смолян задлъжня с близо 10 млн. лева заради т.н воден цикъл
ВиК-Смолян задлъжня с близо 10 млн. лева заради т. н. воден цикъл. Ще доведе ли това до нов скок на водата, ще разберем от кореспондентите ни.



Обявиха обществена поръчка за ремонт на Бежанския лагер в Любимец
Започва ремонт на Бежанския център в Любимец. За строително-монтажните дейности вече е обявена обществена поръчка. Предстои обновяване на оградата, на различни помещения в лагера и на охранителните кули. Предвижда се и поставяне на навеси.



Възрастните хора от с. Смилян настояват за ремонт на пенсионерския им клуб
В Смилян възрастните хора се оплакаха от лоши условия в местния пенсионерски клуб. Те поискаха от кмета Николай Мелемов средства за ремонт на помещението. Вместо пари се оказа, че ще получат безплатен майстор в лицето на кмета на селото



Над 20% са трайно безработните в област Кърджали
Над 20% са трайно безработните лица в област Кърджали. Това са предимно хора без квалификация и ниска степен на образование, сочат данните на Регионалната дирекция „Бюро по труда“.



Началникът на Пожарната в Свиленград Ивелин Тонев е удостоен със званието почетен гражданин
Началникът на Пожарната в Свиленград Ивелин Тонев е удостоен със званието почетен гражданин. Решението беше взето единодушно на заседание на Общинския съвет.



В Хасково честват Илинденско-Преображенското въстание
Община Хасково и Военно формирование 52 740 организират тържествено общоградско честване по повод 121 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание. На 2 август от 11,00 часа на пл. “Свобода“ ще се проведе церемония по поднасяне на венци и цветя в памет на загиналите. В събитието ще участва Духовият оркестър с диригент Недялка Ангелова.



Туристи, посещаващи Перперикон, се оплакват от липсата на екскурзоводи
Туристи, които посещават скалния град Перперикон, се оплакват от липса на екскурзоводи. Налага се хората да търсят информация за обекта от работещите по разкопките служители.



РБ "Пеньо Пенев" организира летни занимания за децата и през август
Лятната програма в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград продължава и през месец август. Заниманията включват творчески ателиета, прожекции на филми и много изненади. В тях могат да се включат регистрирани читатели на всяка възраст.



В събота "Саяна Хасково" стартира сезона с мач срещу "Гигант"
В събота стартира новия шампионат в Трета Югоизточна лига. В първи кръг „Саяна Хасково“ гостува на „Гигант“ (Съединение).

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 16 09 2024
Новини 16 09 2024
преди 22 часа
Новини 13 09 2024
Новини 13 09 2024
преди 3 дни
Новини 12 09 2024
Новини 12 09 2024
преди 4 дни
Новини 11 09 2024
Новини 11 09 2024
преди 5 дни
Новини 10 09 2024
Новини 10 09 2024
преди 6 дни
Новини 09 09 2024
Новини 09 09 2024
преди 1 седмица
Последни новини