Новини 05 09 2024

  • 00:00, 05 сеп 2024 г.
  • 2861
  • 0
  • 3
Кметове настояват шоковото поскъпване на такса смет да бъде отложено с една година
Кметовете на общините в България настояват новата методика за изчисляване на такса битови отпадъци да бъде отложена с една година заради редица проблеми с прилагането й. Въпросът е бил поставен пред вицепремиера и министъра на финансите Людмила Петкова. Това съобщи кметът на Димитровград Иво Димов, който е и заместник-председател на Управителния съвет на НСО .



Мъж от село Пчеларово е задържан за опит за умишлено убийство на брат си
53-годишен мъж от чернооченското село Пчеларово е задържан за опит за умишлено убийство на собствения си брат. Окръжният съд в Кърджали го остави за постоянно в ареста.



Измамиха две възрастни жени от Хасково по телефона
Две възрастни жени пострадаха при телефонни измами в Хасково. Едната е за 10 000 лева, другата за 4 000. Посредникът във втория случай е разкрит, а парите са върнати обратно.




Продължават ремонтите на 5 училища в Хасковска област
Учениците от 5 училища в област Хасково може да започнат новата учебна година в други сгради заради ремонти. Става въпрос за три гимназии и едно основно училище в областния град, както и едно учебно заведение в Тополовград.



Обновиха цялостно сградата на бившето училище „Георги Бенковски“ в Кърджали
Сградата на бившето училище „Георги Бенковски“ в Кърджали е цялостно обновена и ремонтирана. Официалното откриване ще бъде на 16 септември.



Жители на кв. “Студен кладенец“ в Кърджали изразиха недоволство от масовото застрояване с кооперации
Жители на кърджалийския квартал „Студен кладенец“ изразиха недоволство от масовото застрояване с високи сгради. Хората настояват строителството на кооперации в квартала, в който има основно фамилни къщи, да бъде спряно.



Чрез приложението "еЗдраве" родителите могат да следят здравния статус на децата си
58 жители на Смолян получиха достъп до електронните си здравни досиета още в първия ден на кампанията за популяризиране на приложението "еЗдраве". Днес експерти от РЗИ отново помагаха на желаещите да ползват услугата. Едно от предимствата на приложението е, че чрез него родителите могат да проследят здравния статус на децата си.



Заменят гражданска инициатива в община Хасково с други две
5 инициативи трябва да бъдат реализирани до края на годината от „Програмата за граждански бюджети“ на Фондация „Хало“ и Община Хасково. Една от тях обаче няма да бъде изпълнена заради съображения за сигурност и ще бъде заменена с други две.



Безплатен вход на музеите в Хасково на 8 септември
Къщите-музеи в Хасково, Регионалният исторически музей и Александровската гробница ще бъдат с безплатен вход на празника на града - 8 септември. През миналия месец историческите обекти са били разгледани от 1500 посетители.



Храмов празник ще отбележи църквата "Рождество Богородично" в село Турян на 8 септември
Храмът в смолянското село Турян е напълно обновен с дарения от местните хора. На 8 септември жителите на населеното място се готвят да отбележат и празника на църквата си „Рождество Богородично“.



Френско техно дуо взриви площадка "Спартак" в Хасково
Френското техно чело дуо „Валентин“ взриви площадка „Спартак“ в Хасково. Специален гост на голямото градско парти бе и диджей Живко Микс.




"Черноморец" победи "Саяна Хасково"
„Саяна Хасково“ задълбочи проблемите си след нова загуба в първенството. В отложен мач от четвърти кръг на шампионата червено-белите допуснаха поражение с 0:2 от „Черноморец“.



30 деца се включиха в традиционното състезание по приложно колоездене в Хасково
30 деца се включиха в традиционното състезание по приложно колоездене в Хасково. Надпреварата бе по повод празника на града.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 16 09 2024
Новини 16 09 2024
преди 22 часа
Новини 13 09 2024
Новини 13 09 2024
преди 3 дни
Новини 12 09 2024
Новини 12 09 2024
преди 4 дни
Новини 11 09 2024
Новини 11 09 2024
преди 5 дни
Новини 10 09 2024
Новини 10 09 2024
преди 6 дни
Новини 09 09 2024
Новини 09 09 2024
преди 1 седмица
Последни новини