Курсанти трошат смартфоните си за наказание (видео)

Курсантите във военно училище в Тайланд собственоръчно разбиват смартфоните си за наказание, че са нерушили правилата. Видеото се разпространява в социалните мрежи, а за това съобщи даже  Associated Press.

"Войниците трябва да търпят" е публикувано във Facebook. Строени в редица кадетите са сложили пред себе си на земята своите смартфони, както й по един бетонен блок. Командирът им задава въпроси относно марката и цената на мобилните им устройства. След като говори персонално на всеки от строените, той издава заповед да клекнат, да вземат бетонниия си блок и да направят мобилния си на парчета.

Тайланд е на водеща позиция в тази част на света по брой потребители на социалните мрежи. В социалните мрежи наказанието бе определено като изтезание. За повечето тайландци смартфонът е приравнен към вещите от първа необходимост.

Наложило се ВМС на Таиланд да пусне специално разяснение по случая, В него военните обясняват, че правилникът на учебното заведение забранява внасянето на мобилни телефони на негова територия. Затова кодексът на честта изисква курсантите, хванати с непозволената техника, да я унищожат доброволно със своите ръце. Обаче този кодекс не е официален и трошенето ще бъде преустановено за в бъдеще. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини