НДСВ готови с евродепутатите си - Меглена Кунева е начело

Меглена Кунева е водачът на листата на НДСВ за Европейския парламент. Това стана ясно при обявяването на кандидатите за евродепутати на НДСВ.

"Обичам да се явявам на избори. Повече от нормално да покажа този жест на уважение към Европейския парламент. Аз не мога да кажа "не" на хората", каза Кунева. Тя посочи, че са няколко комисарите, които ще се явяват на избори за Европейски парламент. По отношение на листата комисар Кунева каза: "Листата е чудесна и очаквам с нетърпение да работим заедно", предаде агенция Фокус.

"Изборите са повод да говорим и да дебатираме с хората", добави еврокомисарят. Тя посочи, че иска да знае, как от индивидуалните проблеми на хората може да направи европейска политика. "Работи се за всеки глас, който можеш да привлечеш. Аз ще работя за всеки, който ще обърне внимание на тези избори, а и прогнозите са работа на социолозите", заяви Кунева.

Еврокомисар Кунева каза още, че комисията има програма, която се прави поне за една година напред и в нейния случай тя не е имала насрочени съвети, в които трябва да участвам по време на изборите. "Председателят на ЕК не просто разреши, той подкрепя моето участие. Всички сме разтревожени от тези 27 % активност за предстоящите избори", заяви еврокомисар Кунева. Тя посочи, че с участието си в листата към страната ни ще има по-голям интерес от страна на европейските медии и добави, че всяка една кампания е много полезно упражнение за научаване на много неща.

Меглена Кунева отбеляза, че парите, които са дадени на България за газови проекти са доста повече, отколкото на други страни.

Лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски също присъства на обявяването на участниците в листата.

17 -ти в листата на НДСВ е Соломон Паси, 16-ти е Красимир Катев, 15-ти е Светлозар Дойчев, 14-ти - Любомир Георгиев, 13-та - Красимира Тагарева, 12-ти - Иво Чифлички, 11-ти - Савино Батанов, 10-та - Галина Райчева, 9-та - Пенка Ненкова, 8-а - Десислава Добрева, 7-и -Георги Денков, 6-а - Людмила Иванова от партията на Българските жени.

Под номер 5 в листата е Даниела Русева - председател на общинския съвет в Шумен, 4-та е Биляна Раева, 3-и - Станимир Илчев, 2-ра - Антония Първанова. Под номер едно в листата е Меглена Кунева, която бе представена като "скоростен бегач на трудни разстояния".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини